Trafik Kazalarında Maddi Ve Manevi Tazminat Kapsamı Ve Miktarı Nasıl Belirlenir?

Ara 03

Trafik kazası sonucunda yaralanma meydana geldiyse, maddi kayıplarınız, tedavi gördüyseniz tedavi giderleriniz, kaza sebebiyle meydana gelen yaralanma sonucunda iş ve güç kaybı oluşmuşsa, iş ve güçten yoksun kalınan gün boyunca çalışamadığınız ve kazançtan yoksun kaldığınız için, çalışamayıp yoksun kaldığınız kazanç kaybınızı isteyebilirsiniz. Aynı zamanda manevi tazminat talebinde de bulunabilirsiniz.

Trafik kazası sonucunda ölüm olayı gerçekleşti ise, ölenin mirasçıları ölenin desteğinden yoksun kaldıklarından dolayı destekten yoksun kalma tazminatı ile cenaze ve defin giderlerini talep edebileceği gibi, ölenin ölümü nedeniyle duydukları acı ve üzüntü nedeniyle manevi tazminat talebinde de bulunabileceklerdir.

Trafik kazasında yaralanma sonucu sakatlık oluştuysa, kişi sakatlık oranına göre meydana gelecek iş ve güç kaybına göre zararının tazminini ve tedavi masraflarını isteyebilecektir. Ayrıca, manevi tazminata da hak kazanabilecektir.

Tazminatın hesaplanmasında, davacının ekonomik durumu, kusur durumu, zararın boyutlarının tam olarak tespiti hususları önem taşımaktadır. Maddi kayıpların ve uğranılan manevi zararın tespiti bakımından, davacının delillerini eksiksiz ve net biçimde dosyaya sunması gerekmektedir. Bu bağlamda, profesyonel avukatlardan yardım alınması ve tazminat davasının uzman bir avukat tarafından takip edilmesi, tazminat miktarının belirlenmesi ve zararın kanıtlanması açısından önemlidir.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Trafik Kazalarında Maddi Ve Manevi Tazminat Kapsamı Ve Miktarı Nasıl Belirlenir?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Incoming search terms:

  • yaralamalı trafik kazası manevi tazminat miktarı
neslihan (71 Posts)

Av. Neslihan BARTAL lisans eğitimini aldığı İstanbul Kültür Üniversitesi’nde başarı bursu elde etmiş, 2004 yılında hukuk ve İngilizce eğitimini tamamlayarak mezun olmuştur. 2005 yılından bu yana özellikle İş Hukuku, Aile Hukuku (Boşanma, Nafaka, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında), Ticaret Hukuku, İcra-İflas Hukuku, Borçlar Hukuku alanlarında birçok dava takip ve yöntemlerinde tecrübe kazanarak uzmanlaşmıştır. Hukukun çeşitli dallarında sertifika programları ve eğitim seminerlerine katılmış ve arabuluculuk eğitimi almıştır.


Share

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir