Trafik Cezalarına İtiraz Süresi Ne Kadardır? Nereye İtiraz Edebilirim? İtiraz İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Eki 15
Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı’na karşı, bu tutanak eğer yüzünüze karşı yazılmışsa yazıldığı tarihten itibaren, gıyapta yani plakanıza yazılan cezalarda ise tutanağın tarafınıza tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde itiraz edebilirsiniz. Bu süre içerisinde itiraz etmediğiniz taktirde karar kesinleşecektir.
Trafik cezalarına karşı itirazlar nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne yapılmaktadır.
Trafik cezalarına karşı itiraz için gerekli evraklar şunlardır:
- Dava dilekçesi
- Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı fotokopisi
- Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı tebligatı fotokopisi
- Ruhsat fotokopisi
- Kimlik ve ehliyet fotokopisi
Evraklarınızı nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi kalemine teslim etmeniz gerekmektedir. Trafik cezası tutanağının ve tebligat evrakının aslı sizde kalacak. Mahkeme, dilekçenizdeki beyanlarınızı, itiraz sebeplerinizi ve diğer evraklarınızı inceleyerek bir karar verecek. Trafik cezalarına itirazlarda hakim dosya üzerinden inceleme yapmaktadır, duruşma yapılmamaktadır. Mahkeme itirazınıza ilişkin bir karar vererek, kararı tebligat adresinize gönderir.
Mahkemeye itiraz için başvurduğunuz trafik cezaları için ödeme yapmanıza gerek yok. Mahkemenin iş durumuna, yoğunluğuna göre karar süreci 2-3 aya kadar uzayabiliyor. Mahkeme kararının sonucu olumsuz olsa bile, kararın size tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde cezanızı 3/4 oranında indirimli ödeyebilirsiniz. Herhangi bir hak kaybınız olmaz. İtiraz yoluna, sadece haklı olduğunuzu düşündüğünüz cezalar için giderseniz, mahkemelere gereksiz iş yükü yüklememiş olursunuz.
Trafik Cezalarına İtiraz Süresi Ne Kadardır? Nereye İtiraz Edebilirim? İtiraz İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?,Incoming search terms:
- trafik cezasına itiraz süresi
- trafik cezalarına itiraz süresi
- trafik cezası itiraz süresi